Zorgen over windmolens in Westenesch

Verontruste bewoners van Westenesch hebben maandag een lijst met 69 handtekeningen aangeboden aan de Emmer burgemeester Cees Bijl en wethouder René van der Weide (Wakker Emmen).

In het dorpje bij Emmen is grote ongerustheid ontstaan vanwege de mogelijk komst van windmolens in de nabije omgeving. ,,Een van de mogelijke locaties ligt langs de N34, op 1100 meter van de kern van Westenesch en op 600 meter van de Blikveldweg’’, zegt Geert Wierts. De voormalige docent Nederlands van de Christelijke Scholengemeenschap in Emmen woont aan de Blikveldweg en bood maandagmiddag samen met buurman Jan Menzo de Muinck Keizer in het gemeentehuis de handtekeningen aan.

In de begeleidende protestbrief wijzen de verontruste dorpsbewoners erop dat Westenesch in 1991 is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De plaatsing van windmolens in de omgeving heeft volgens hen ‘een zeer negatief effect’ op de kwaliteiten van het esdorp en op de identiteit van de stad Emmen als geheel. Het college van burgemeester en wethouders komt binnen enkele weken met een voorstel richting de gemeenteraad, zo hoorde Wierts.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.