Zorgen toekomst jeugdsoos in Donderen

De inwoners van Donderen maken zich zorgen over de toekomst van de jeugdsoos. Ondanks een motie voor behoud is de huur nog opgezegd.

De gemeenteraad van Tynaarlo nam op 12 juli een motie aan waardoor de jeugdsoos in Donderen nog zeker drie jaar behouden kan blijven. Vooral de kinderclub is populair, daar maken zo’n 20 tot 30 kinderen gebruik van. Kosten voor het behoud: voor drie jaar 19.500 euro.

Maar in maart werd de huur voor de soos in eetcafé Hoving in Donderen al opgezegd door Stichting Trias. Trias moest bezuinigen en stopte met de jeugdsoos. Een motie van de raad behield de jeugdsoos in Donderen, maar de invulling is nog onduidelijk. ,,Het is nog vijf weken tot de kerst en we hebben nog geen bericht gehad’’, zegt Rob Vleesblok uit Donderen. ,,Dat zorgt wel een beetje voor irritatie.’’

Het college van B en W moet nog een besluit nemen over de invulling van de motie. Het geld ligt sowieso klaar, maar hoe de subsidiestromen gaan lopen is nog onduidelijk en dat is belangrijk: ,,We moeten eventueel de huur in het café weer bekrachtigen. En weten hoe het straks zit met het activiteitenbudget. De subsidiestromen dus. Maar terugkoppeling hebben we nog niet gehad, waardoor we nog geen overeenkomsten hebben’’, zegt Gerrit Eikelboom uit Donderen uit.

Ook de vrijwilligers beginnen zich zorgen te maken, zegt Vleesblok. ,,Ze zeggen: we bereiden nog maar niets voor, want misschien gaan we alsnog dicht. De motivering zakt.’’

Woordvoerder Berend Kupers van de gemeente Tynaarlo laat weten dat het geld is opgenomen in de begroting voor 2017 en dat het college van B en W vandaag over de jeugdsoos van Donderen praat. Als de wethouders en burgemeester eruit komen, horen de inwoners van Donderen woensdag hoe het geld voor de jeugdsoos geregeld is.

annique.oosting@dvhn.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.