Zorginstelling plaatste al een hulpbehoevende patiënt in hotel Braams Gieten (maar dat mocht helemaal niet)

In voormalig hotel Braams in Gieten is afgelopen juli al een hulpbehoevende cliënt ondergebracht. Terwijl de vergunningen nog niets eens rond waren.

Brandgevaar in zorgcentrum voor dementerende ouderen in Zuidlaren
Lees verder

Dat melden meerdere bronnen.

Eigenaresse Marriëtte Brouwer van het nog te openen woonzorgcentrum Koningin Juliana wil op geen enkele manier reageren op het nieuws. ,,Geen commentaar’’, is haar reactie.

Het aanstaande woonzorgcentrum in Gieten heeft de deuren allesbehalve geopend. Desgevraagd bevestigt de gemeente Aa en Hunze dat er afgelopen zomer is ingegrepen en in allerijl een patiënt is weggehaald uit het hotel. Marriëtte en Gerard Brouwer namen het hotel over om onder meer, net zoals in Zuidlaren, woonzorgcentrum Koningin Juliana voor dementerende ouderen te beginnen.

Bouwvakkers bezig

De gemeente heeft begin september wel een vergunning afgegeven. Maar die wordt pas ‘geldig’ als er bij de opening van het woonzorgcentrum daadwerkelijk aan alle (brandveiligheid-)eisen is voldaan. Dat wordt tussentijds ook nog getoetst. Die opening is nog niet geweest. Vooralsnog zijn er af en toe bouwvakkers bezig in het voormalige hotel in het centrum van Gieten. Die zijn aan het breken en slopen, wat tot veel stof leidt.

Zorgondernemers willen Hotel Braams in Gieten alweer te koop zetten (’In de tussentijd zetten we er Polen in’)
Lees verder

Kwetsbare mensen

Desondanks plaatste het echtpaar Brouwer begin juli een zorgbehoevende cliënt in Braams. Na een paar dagen greep Aa en Hunze in omdat dit helemaal niet mag. ,,Het klopt dat er een persoon verbleef terwijl het gebouw niet voldeed aan de eisen. De gemeente heeft verzocht om dit te beëindigen’’, aldus een woordvoerder. Betrokkenen, die alleen anoniem willen reageren, noemen dit stuitend. ,,Dit kun je niet maken. Het gaat om kwetsbare mensen.’’

Eigenaresse Marriëtte Brouwer wil dus geen commentaar geven op het incident. Wel geeft ze aan dat de verbouwing van het woonzorgcentrum in Gieten enigszins vertraging oploopt. Volgens haar heeft dat onder meer te maken met de uitdagingen die er nu rond woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout in Zuidlaren zijn omtrent de brandveiligheid.

Foto: DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.