Zorgorganisatie Espria verplaatst personeel van Meppel naar Beilen

Driekwart van de medewerkers van Zorgorganisatie Espria verhuist nog dit jaar van het hoofdkantoor van Espria in Meppel naar het GGZ-terrein in Beilen. Daarmee verdwijnen er opnieuw tussen de 250 en 300 banen in Meppel.

Het huurcontract voor het hoofdkantoor van Espria, dat sinds 2010 op bedrijventerrein Blankenstein in Meppel gevestigd is, loopt begin 2017 af. Voor de directie van de zorgorganisatie was dit aanleiding om nu al de spreiding van kantoren scherp tegen het licht te houden om financiële redenen.

Geen ontslagen

Volgens Espria vallen er geen ontslagen. ,,Het gaat puur om een interne verhuizing van personeel.” De verhuizing van de banen vanuit het hoofdkantoor naar het GGZ-terrein in Beilen maakt onderdeel uit van een bezuinigingsslag die de komende drie jaar gemaakt moet worden.

De medewerkers die van Meppel naar Beilen verhuizen, gaan aan de slag in een aantal nu nog leegstaande panden op het GGZ-terrein in Beilen. Op die manier brengt Espria haar vastgoedkosten omlaag. Onderdeel van de verhuizing is ook de verplaatsing van een aantal GGZ-medewerkers van Beilen naar Assen.

Achterblijvers

In februari dit jaar bevestigde John Kauffeld, voorzitter van de raad van bestuur van Espria, al dat er ‘richtinggevende keuzes’ waren gemaakt en dat er op korte termijn in Meppel knopen zouden worden doorgehakt. Hij lichtte de Meppeler burgemeester Jan Westmaas persoonlijk in over het verdwijnen van arbeidsplaatsen in zijn stad.

In Meppel blijven zo’n vijftig tot zeventig medewerkers achter. Die worden gehuisvest in een ander pand op bedrijventerrein Blankenstein.

Tot Espria behoren onder meer de Icare Zorggroep, GGZ Drenthe, De Trans, Evean, Zorggroep Meander en PartiCura. Met zo’n 23.000 medewerkers is het bedrijf de grootste thuiszorginstelling van Nederland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.