Zorgwonen Een werd gemeente te duur

Jos Huizinga (midden)

Het risico voor de gemeente voor de bouw van zorgwoningen in Een werd veel te groot. Dat meldt wethouder Jos Huizinga van Noordenveld.

Voor de 12 zorgwoningen en een beheerderswoning zou de gemeente een half miljoen neer moeten tellen en zich bovendien garant moeten stellen voor nog eens 350.000 euro. De gemeente heeft dat geld niet beschikbaar en acht het risico van de garantstelling als te hoog omdat Steengoed Wonen niet de meest draagkrachtige instelling zal worden.

Het plan voor zorgwoningen was een gezamenlijk project van Steengoed Wonen en de gemeente. De beslissing van de gemeente om geen geld beschikbaar te stellen heeft voor kwaad bloed gezorgd in Een. Daar heerst het gevoel dat ze te lang aan het lijntje zijn gehouden door de gemeente en nu de dupe zijn van een wisseling in het college van B en W.

Huizinga verontschuldigt zich voor de trage afwikkeling. „De voorbereiding verdient geen schoonheidsprijs”, stelt hij. Hij had nog een gesprek gewild met de stichting, maar die heeft teleurgesteld afgehaakt.

De school, die plaats zou maken voor het hofje met de zorgwoningen, wordt nu te koop gezet.

menu