Zorro heeft kattenaids en kan niet in Rhee blijven, wie wil hem hebben?

Snelwegkat Zorro is besmet met kattenaids. Hij kan niet op de boerderij in Rhee blijven. Jeannet Zwiers zoekt een nieuw onderkomen voor het beestje.

Zwiers is er treurig van. De vermoedelijk vijf jaar oude kat, die een maand lang over de middenberm van de A28 liep, heeft het Feline Immunodeficientie Virus in zijn bloed. FIV, ook wel kattenaids, verwant met HIV. Het is een virus dat het afweersysteem van de kat aantast en onderdrukt. Niet overdraagbaar van kat naar mens. (HIV is evenmin overdraagbaar van mens naar kat.)

,,Ik vind het zo naar’’, zegt Zwiers. ,,Ik had Zorro graag op de boerderij gehouden.’’

Twee weken geleden kwam ie voor het eerst aanlopen. Mank, gewond aan zijn zij en met een kapot gebit. Maandag bracht ze hem naar de dierenarts, om hem op te lappen. Gisteren kreeg ze slecht nieuws over Zorro.

Seks en vechtpartijen

Hij is besmet met kattenaids. Dat kan worden overgedragen door seksueel contact en via het bloed, dus bij vechtpartijen met andere katten. Zwiers heeft op de boerderij meer poezen en katten rondlopen. Een van de moederpoezen was op het erf al gedekt door Zorro, maar blijkt niet besmet. Zorro is door de dierenarts gecastreerd. Maar hij kan niet op de boerderij blijven. En begin met Zwiers niet over een spuitje.

,,Nee, zeg, dat verdient dit beestje niet. Hij is zo lief. Mensen die geen katten hebben en Zorro graag in huis willen houden, hij mag niet met andere katten in contact komen, mogen me mailen op info@droonessa.nl. Lukt dat niet, dan brengen we hem misschien naar een opvanghuis in Almere. Daar verzorgen ze katten met kattenaids.’’

Actie voor Dierenambulance

Zorro bezorgde de Drentse Dierenambulance een maand lang handen vol werk. Met hulp van de politie en Rijkswaterstaat werd tot twee keer toe een deel van de A28 afgezet en gezocht in de middenberm, met lange files tot gevolg. Zwiers is inmiddels een actie gestart via gofundme.com, met als doel 1500 euro bijeen te krijgen voor Dierenambulance in Assen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.