Zuidlaardermeer wordt flink aangepakt

Nieuwe steigers aanleggen, baggeren en beschoeiing vervangen. Het Zuidlaardermeer krijgt komend jaar een flinke opknapbeurt.

Dit blijkt uit een B en W-besluit van de gemeente Tynaarlo. Volgens de gemeente is er bijna 306.000 euro nodig om de voorzieningen rond het meer weer bij de tijd te brengen. De provincie Groningen heeft al de helft van het geld toegezegd, onder voorwaarde dat er dekking is voor de andere helft. Tynaarlo is gevraagd 5 procent van de kosten te dragen. B en W stellen de gemeenteraad voor de 15.000 euro op tafel te leggen.

Voor die drie ton kunnen allerlei plannen worden uitgevoerd, zoals het uitbaggeren van het Noordlaardervaartje, het aanleggen van steigers bij de uitkijktoren bij de Oostpolder Onnen, bij gemaal Oostpolder, op de kop van het schiereiland, en van het schiereiland naar het strand. Ook moet er op het strand een activiteitenterrein komen, wordt de ‘binnenzijde' van het schiereiland opnieuw ingericht en wordt de beschoeiing bij Paviljoen Meerwijck vervangen.

De plannen zijn voorbereid door de ondernemers rond het Zuidlaardermeer. Hun belangenvereniging Recreatieschap Drenthe heeft de subsidieaanvraag ingediend. De bedoeling is dat de gemeenten en de provincies de kosten voor hun rekening nemen, de ondernemers zullen alleen waar mogelijk helpen met de uitvoering van de werkzaamheden.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.