De vernieuwing van schoolgebouwen en sportaccommodaties in Zuidlaren kan snel van start gaan. De gemeenteraad nam dinsdag verrassend soepel een besluit over de investeringen van ruim 30 miljoen euro.

Alle fracties zijn zeer tevreden met de manier waarop wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) en zijn ambtenaren de plannen hadden voorbereid. Alleen GroenLinks wil garanties dat de gemeente de culturele voorzieningen in het dorp niet aan hun lot overlaat, wanneer over enkele jaren wordt gesloten. Dit treft vooral de Volksuniversiteit. De Graaf zegde toe dat hij er op zal toezien dat er goede oplossingen worden gevonden.

Zeven nieuwe schoolgebouwen

Zuidlaren krijgt zeven nieuwe schoolgebouwen en een nieuwe sporthal. Tevens gaf de gemeenteraad groen licht voor de renovatie van de accommodaties van FC Zuidlaren op sportpark De Wenakkers. Hiermee is ruim 800.000 euro gemoeid.

Het is al enkele jaren duidelijk dat de schoolgebouwen en de sportaccommodaties in het dorp aan vernieuwing toe zijn. De ontwikkelingen liepen echter vertraging op doordat het Harens Lyceum de dependance in het dorp sloot. Hierdoor verviel een belangrijke gebruiker van de accommodaties.

Nu de raad groen licht heeft gegeven, wacht de schoolbesturen nog een ingewikkelde klus om alle nieuwbouwplannen op elkaar af te stemmen. De nieuwbouw vindt in de meeste gevallen op de bestaande locaties plaats, waardoor de scholen telkens tijdelijk een ander onderkomen nodig hebben. Het pand van het Harens Lyceum wordt gebruikt als tijdelijke huisvesting.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe