Zuidlaren voert actie voor kinderboerderij

Een aantal inwoners van Zuidlaren maakt zich grote zorgen over de dreigende opheffing van zorgboerderij en kinderboerderij De Stiep aan de Randweg.

De bewoners hebben op Facebook een pagina gemaakt waarop ze hun bezwaren tegen de dreigende opheffing kenbaar maken. De titel luidt Laat de Stiep blijven bestaan. Volgens de omwonenden is De Stiep een belangrijke ontmoetingsplaats en ze roepen iedereen op hun actie te steunen.

De Stiep is onderdeel van Lentis. Eerder al maakte de instelling voor geestelijke gezondheidszorg bekend dat ze om financiële redenen een groot aantal centra voor dagbesteding moet afstoten. Het gaat volgens woordvoerder Gerke Terpstra van Lentis om een voorgenomen besluit, dat nog niet definitief vast staat.

,,De Stiep heeft zeker een belangrijke functie'', verklaart Terpstra. ,,We onderzoeken daarom ook hoe we dit bij een andere organisatie kunnen onderbrengen. Ook voor onze cliënten is dit belangrijk.'' Volgens Terpstra moet Lentis nu geld toeleggen op De Stiep en kan de instelling dit niet meer opbrengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.