Zwaar toegetakelde man die gelokt werd met seksdate in Emmen eist 10.000 euro schadevergoeding

De man die door vier jongeren naar een plek achter Wildlands in Emmen werd gelokt met een seksdate en vervolgens zwaar mishandeld en beroofd werd, vraagt een schadevergoeding van 10.000 euro. Dat blijkt donderdag tijdens de rechtszaak tegen de verdachten.

Volg de zitting hier live: Beroofd, afgeranseld en vastgebonden
Lees verder

Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Emmen en drie mannen van 21 en 22 jaar uit Emmen en Nieuw-Dordrecht. Tegen de vrouw is 15 maanden jeugddetentie geëist, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een hele reeks van geboden, verboden en behandelverplichtingen.

Online-advertentie

Bij de zitting blijkt dat het groepje de man lokte met een online-advertentie. Doel was de man te beroven.

De 18-jarige vrouw zei tegen de andere drie dat ze zich in het contact met de man voordeed als 17-jarige. De man zou dus pedofiel zijn. In werkelijkheid zei de vrouw tegen de man dat ze 22 was.

De man dacht dat hij die bewuste dag in augustus een seksdate zou hebben met een leuke 22-jarige vrouw. Hij werd bij de afspraak aangevallen en zwaar toegetakeld. Zo werd hij geslagen met een zaklamp. De man raakte bewusteloos door het geweld. Zijn oogkas en jukbeen waren gebroken en hij had een schedelbasisfractuur. De man werd aan zijn benen vastgebonden en achtergelaten.

De rechter: ,,jullie hebben hem eigenlijk voor dood achtergelaten."

Ziekenhuis

De man kampt tot de dag van vandaag met de gevolgen van de gewelddadige beroving. Hij lag vijf dagen in het ziekenhuis, heeft zes weken niet kunnen werken en slaapt nog steeds slecht. De man heeft zeer waarschijnlijk blijvende gehoorschade: een constante piep in zijn oor. Er zat een bloedprop achter zijn oor, ze hebben zijn trommelvliezen moeten doorprikken.

Het slachtoffer is niet bij de zitting aanwezig. Slachtofferhulp wel. De man is bang om zijn belagers in Emmen tegen te komen. Hij heeft thuis alle sloten vervangen, want ook zijn huissleutels zijn door de verdachten gestolen.

De zaak live volgen? Dat kan in dit liveblog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.