Woningcorporatie Lefier bouwt, op initiatief van dorpsbewoners, acht levensloopbestendige, energiezuinige huurwoningen in Zwartemeer. Het toekomstige hofje, met ook zes koopwoningen, krijgt de naam Verveendershof.

Het idee voor de woningen komt voor een belangrijk deel uit het dorp zelf. Inwoners van Zwartemeer willen namelijk graag lang in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

Dorpsraad Zwartemeer

Drijvende kracht achter het nieuwplan is Lies Hemme, bestuurslid van de Dorpsraad Zwartemeer. ‘De uitwerking van de plannen heeft even tijd gekost, maar wat er nu gebouwd wordt is iets waar we als dorp trots op zijn’, stelt zij in een persbericht.

‘De woningen sluiten naadloos aan op de behoeften van de toekomstige bewoners. Bovendien is het sociale aspect geborgd door een gemeenschappelijke tuin tussen de woonblokken die gezamenlijk wordt onderhouden. Voor dergelijke zaken hebben wij ons hard gemaakt.”

loading

‘Wij hebben als Lefier vooral geluisterd en gekeken hoe we de wensen van dorpsbewoners konden vertalen naar de juiste woningen’, licht Pieter Witzenburg van Lefier toe. ‘Wat er nu ligt is een prachtig plan, waar wij twee blokken van vier levensloopbestendige, energiezuinige huurwoningen - nul-op-de-meter-woningen - bouwen. De woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en precies daar is behoefte aan.’

loading

Belangstellenden kunnen zich nu al inschrijven op de website van Thuiskompas.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe