Zwembad De Swaneburg moet wachten op extern onderzoek

Zwembad De Swaneburg in Coevorden moet nog even wachten voordat er definitief een besluit wordt genomen om het bad te verduurzamen.

BBC2014 en VVD lieten dinsdagavond in de commissievergadering weten dat ze vasthouden aan hun eis voor een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek naar de verduurzamingsplannen.

Gasloos zwembad

Het zwembad wil volgend jaar het eerste overdekte bad in Drenthe zijn dat geen gas meer verbruikt. In de plannen staat dat aardwarmte en zonnepanelen ervoor moeten zorgen dat het complex volledig CO2-neutraal wordt.

De gemeente Coevorden en de provincie Drenthe trekken in totaal een half miljoen euro uit voor het project.

Onderbouwing te mager

BBC2014 en VVD hebben samen een zetel meer dan de rest en veegden twee weken geleden het onderwerp nog van de raadsagenda.

Ze vonden de financiële onderbouwing te mager en wilden dat er een onafhankelijk onderzoek zou komen naar de haalbaarheid van de plannen.

Verdiepend onderzoek

Verantwoordelijk wethouder Joop Brink (PvdA) wees er dinsdagavond tijdens de commissievergadering op dat er in de huidige plannen nog een verdiepend onderzoek volgt. Maar dat deed de VVD en BBC2014 niet van mening veranderen.

Zij willen nog steeds dat een externe partij de financiele haalbaarheid gaat toetsen.

‘Second opinion’

,,Zie het als een soort second opinion’’, legt raadslid Ton Soppe van BBC2014 uit. ,,Als dat bureau zegt dat het haalbaar is, dan geven wij als BBC2014 groen licht.’’

Wethouder Brink heeft toegezegd met een nieuw voorstel te komen waarin dat externe onderzoek wordt vastgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.