Zwembad op het Hunzepark

Zwembad op Hunzepark in Gasselternijveen verkocht aan Roompot Vakantieparken. Maar kunnen inwoners Aa en Hunze straks nog wel terecht?

Zwembad op het Hunzepark

Het zwembad op het Hunzepark in Gasselternijveen is definitief in handen van Roompot Vakantieparken. Inwoners van de gemeente Aa en Hunze kunnen de komende vijf jaar tegen een vooraf vastgesteld tarief nog terecht voor hun baantjes in het populaire openluchtbad.

Dat schrijft de gemeente Aa en Hunze in een brief aan de gemeenteraad. Roompot Vakantieparken pachtte het zwembad al 24 jaar. De erfpachtovereenkomst verliep op 1 januari. Het recreatiebedrijf uit Goes heeft het openluchtzwembad, met bijbehorende grond en zonneweide, enkele dagen voor die datum gekocht.

Toegangsprijs blijft normaal

Het gaat in totaal om 24.960 vierkante meter. Hoeveel geld Roompot Vakantieparken heeft neergelegd voor het stuk grond en het zwembad is onbekend. En dat blijft ook zo als het aan de gemeente ligt. Een onafhankelijke taxateur heeft de waarde bepaald, staat in de brief. Roompot Vakantieparken is al eigenaar van het Hunzepark.

De gemeente Aa en Hunze gaf het vakantiepark jaarlijks een subsidie. Als tegenprestatie mochten inwoners van Gasselternijveen en omstreken gebruik blijven maken van het zwembad, zegt wethouder Co Lambert. Onderdeel van de verkoopdeal is dat die situatie de komende vijf jaar zo blijft. Lambert zegt dat Aa en Hunze zelf aan Roompot Vakantieparken het zwembad en de grond te koop heeft aangeboden. ,,Onderdeel is dat de komende vijf jaar de toegangsprijs normaal blijft.”

,,Na die periode van vijf jaar gaan we evalueren”, zegt Baptiste van Outryve van Roompot Vakantieparken.

Zelfde situatie als bij Nooitgedacht?

Van Outryve zegt dat de insteek niet zal worden dat de deal over vijf jaar van tafel wordt geveegd. ,,Het is niet zo dat wij de intentie hebben om alleen recreatiegasten van het Hunzepark toe te laten.” Maar uitsluiten doet Roompot Vakantieparken dat ook niet. ,,Als het erg druk wordt in een deel van het jaar zouden wij er voor kunnen kiezen om alleen onze eigen gasten toe te laten. Dat de parkgasten in de drukke periode voorrang krijgen, ja.”

Wethouder Lambert weet dat eenzelfde constructie ook ooit is bedacht voor het zwembad bij Nooitgedacht. ,,Op enig moment is door het vakantiepark Hof van Saksen gezegd: wij laten alleen nog betalende parkbezoekers toe. Die situatie zou je uiteindelijk ook in Gasselternijveen kunnen krijgen. Maar voorlopig gaat het nog door zoals het altijd ging.”

De afspraak met Hof van Saksen leek erg op hoe die nu is gemaakt: inwoners van Aa en Hunze mochten altijd gebruik maken van het zwembad. Daar betaalde Aa en Hunze jaarlijks 32.500 euro voor. Die bijdrage werd in de loop van de jaren afgebouwd en Hof van Saksen voelde zich uiteindelijk niet meer verplicht het bad open te houden voor de inwoners.

Of kinderen uit Gasselternijveen over een aantal jaren hun zwemdiploma halen bij het Hunzepark weet Lambert niet. Wel geeft de wethouder aan dat de trend is dat ‘steeds minder kinderen naar openluchtzwembaden gaan voor les’. Van Outryve wijst erop dat in de directe omgeving van Gasselternijveen ook andere baden zijn. Aa en Hunze is nu nog eigenaar van openluchtbaden De Borghoorns in Annen en het Zwanemeer in Gieten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu