Zwembaden in Midden-Drenthe gaan 25 mei open (zij het beperkt en met doelgroepen per zwembad)

Zwembad De Boskamp in Westerbork. Foto: Marcel Jurian de Jong

Goed nieuws voor zwemmers in Midden-Drenthe. De drie zwembaden in die gemeente openen maandag 25 mei de deuren.

Zwemmen is vanaf dan wel vooralsnog voor bepaalde doelgroepen mogelijk. Recreatief zwemmen kan alleen in zwembad De Boskamp in Westerbork voor kinderen tot en met 12 jaar, die in het bezit zijn van een diploma.

,,We zijn heel blij dat de zwembaden weer open kunnen, zij het beperkt”, zegt wethouder Erjen Derks. ,,De medewerkers van de zwembaden zijn op dit moment druk bezig om alles in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de zwembadbranche.”

Wat kan er in welk zwembad?

Zwembad De Peppel in Beilen is geopend voor banenzwemmen, zwemles in het diepe bassin en de laatste groep in het ondiepe bassin, aquasporten, baby- en peuterzwemmen, leden van zwemvereniging De Spatters en de GGZ.

Zwembad De Smelte in Smilde is geopend voor banenzwemmen, zwemles in diep water en de laatste groep in ondiep water, aquasporten en leden van zwemvereniging De Spatters.

Openluchtzwembad De Boskamp in Westerbork is geopend voor banenzwemmen, leden van zwemvereniging De Valken en recreatief zwemmen voor jeugd t/m 12 jaar, in het bezit van een zwemdiploma.

Wat zijn de openingstijden per zwembad?

De openingstijden zijn anders dan normaal gebruikelijk is. Vanaf maandag 18 mei staat op de website van de gemeente Midden-Drenthe vermeld op welke momenten het zwembad open is en hoe mensen zich kunnen aanmelden voor de verschillende activiteiten.

menu