Zwembaden in gemeente Tynaarlo krijgen lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen, zuinige boilers, isolatiemateriaal en nog meer maatregelen. De drie zwembaden in de gemeente Tynaarlo voeren een ambitieus programma door om zuiniger te worden met energie.

De gemeente steunt dit initiatief van de Stichting Zwembaden Tynaarlo met een lening van 924.500 euro, mits de gemeenteraad hiermee instemt.

Goedkopere lening

Volgens wethouder Henk Lammers levert de investering de gemeente op termijn ook rendement op. ,,De stichting was eerder van plan bij een andere geldschieter te lenen, maar klopten bij ons aan omdat het hier goedkoper is. Ze betalen nu de rente en aflossing aan ons.’’

Daarnaast gaat straks de energierekening van de zwembaden omlaag en houdt de stichting meer over van de exploitatiesubsidie van 6 ton die wij betalen. Een deel daarvan vloeit terug in de gemeentekas.

Alle zeilen bijzetten voor doelstellling

Het plan past volgens Lammers ook goed in het streven van de gemeente Tynaarlo om in 2030 op energiegebied zelfvoorzienend te zijn. ,,Om dat te bereiken, moeten we alle zeilen bij zetten.’’

De Stichting Zwembaden Tynaarlo heeft het beheer over de Leemdobben in Vries, Lemferdinge in Eelde-Paterswolde en Aqualaren in Zuidlaren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.