Zwemseizoen bibberend afgetrapt in Peize

Zwembad Peize is een van de eerste openluchtbaden die het weekeinde al is opengegaan. Niet dat het weer nu lokte om in zwemtenue de zonneweide op te zoeken.

Hoe beschut en gunstig gelegen het zwembad van Peize ook ligt, het was zaterdag op de kant nog wel bibberen en koukleumen, terwijl in de regen soms al venijnige hagelstenen verstopt zitten.

Maar de watertemperatuur van het zwembad Peize vergoedt veel. Boven water niet warmer dan 8 graden, maar onder water 24 graden. Het was dan ook geen wonder dat een paar honderd kinderen zaterdag met graagte het bad in sprongen om daarmee het zwemseizoen te openen.

En hoe kil het weer in april ook nog kan zijn, het zwembad zelf koestert zich al jaren in de warmte van de Peizenaren. Zij willen hun zwembad niet missen. Zo’n 50.000 bezoekers trekt het zwembad elk jaar. Tel daar de subsidie van 50.000 euro en de hulp van veel vrijwilligers bij op en het laat zich raden dat de exploitatie op een solide basis rust. En ondanks het koude voorjaarsweer, loopt de abonnementenverkoop als een trein.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.