Zwemwater Het Verlaat Valthermond weer schoon

Er kan weer gezwommen worden in zwemplas Het Verlaat in Valthermond. De hoge concentratie poepbacteri E.coli is gezakt tot de norm.

Bij de zwemplas stonden sinds 27 mei waarschuwingsborden met een negatief zwemadvies, toen na onderhoudswerkzaamheden een te hoge concentratie poepbacterie werd aangetroffen. De waterkwaliteit heeft zich inmiddels hersteld en brengt geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid meer.

Negatief advies

Op twee zwemlocaties in Emmer-Compascuum geldt nog wel een negatief zwemadvies. Bij de Speelvijver en de Recreatievijver zijn dode dieren met mogelijk botulisme, een ziekte die veroorzaakt wordt door contact met dode dieren en dodelijk kan zijn, aangetroffen. Publiek dat op een zwemlocatie dode dieren aantreft, worden opgeroepen dit te melden bij de desbetreffende gemeente.

Bij zwemlocatie Roswold bij Zijen geldt eveneens een negatief zwemadvies. In dit water troffen controleurs ook een te hoge concentratie bacteriën aan. Om welke bacteriën het gaat, is onbekend. In alle andere officiële Drentse zwemplassen is de waterkwaliteit goed en kan naar hartelust gezwommen worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.