Zwerver vrijgesproken van mishandeling bejaarde man op station Emmen

Een 28-jarige man is woensdag door de politierechter vrijgesproken van mishandeling van een 73-jarige man op het station in Emmen.

De verdachte zonder vast woon- of verblijfplaats zit sinds twee weken vast. Op 17 juli werd hij in Emmen opgepakt, omdat hij een bejaarde man uit Aalden zou hebben mishandeld. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij in Emmen de laatste bus had gemist. Op het station raakte hij in gesprek met de zwerver. Uit het niets zou deze hem een klap in zijn gezicht en een schop in de buik hebben gegeven.

Schoenzool op shirt

De politie werd gealarmeerd en constateerde dat bejaarde man een rode plek in zijn gezicht had. Ook zat er een afdruk van zijn schoenzool op zijn shirt. De verdachte rende weg toen de politie kwam. Het slachtoffer wees hem aan als de persoon die hem had geslagen. De 28-jarige is al vaak veroordeeld, ook voor mishandeling. ,,Ik heb die man niets gedaan”, verklaarde hij.

Geen overtuigend bewijs

De officier van justitie acht hem wel schuldig. Tegen de verdachte werd een maand cel geëist. Ook wilde de officier dat hij een eerder opgelegde celstraf van vier maanden alsnog uitzit. Maar de politierechter was het eens met de advocaat van de verdachte: dat er geen overtuigend bewijs is dat de man verantwoordelijk is voor de mishandeling. Hij is vrijgesproken en woensdag vrijgelaten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.