Belaging en belediging van politie in Rolde 'onacceptabel': burgemeester Hiemstra legt vier gebiedsverboden op

Foto ANP Foto: "Lex van Lieshout"

Meerdere jongeren misdroegen zich in de nacht van de eerste kerstdag in de Hoofdstraat in Rolde. Politieagenten werden belaagd en beledigd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze heeft daarom vier gebiedsverboden opgelegd voor donderdagavond en donderdagnacht.

De personen waren op een feest bij Grand-Café Hofsteenge aan de Hoofdstraat in Rolde. Al jaren gaat het meestal goed bij de feesten die het café op beide kerstdagen houdt, maar woensdagnacht liep het uit de hand. ,,Onacceptabel’’, aldus burgemeester Hiemstra. ,,Binnen was de sfeer prima, maar buiten waren er te veel mensen’’.

Daarom neemt de burgemeester, in samenwerking met de organisatie van het feest, maatregelen voor donderdagavond. ,,We willen mensen geleidelijk naar buiten brengen, zodat het niet te druk wordt op straat’’. Hiemstra gaat ervan uit dat er op de tweede kerstdag geen problemen zullen zijn. ,,Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en als je uit bent op een feestje, dan komt het goed’’.

Mochten er toch nog mensen zijn die zich donderdagavond misdragen op of bij het feest in Rolde, dan legt de burgemeester indien nodig weer gebiedsverboden op.

Vuurwerk, schoppen en spugen

Gisteravond gooiden jongeren met zwaar vuurwerk richting agenten in en nabij de Hoofdstraat in Rolde. Twee personen werden aangehouden. Een 17-jarig meisje uit Assen, onder invloed van alcohol en drugs, schopte een agent en spuugde een agent in het gezicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aa en Hunze
menu