Genoeg verbeterpunten voor website Aa en Hunze, zo blijkt uit onderzoek over toegankelijkheid voor slechtzienden, blinden of laaggeletterden

Gemeente Aa en Hunze

De website van gemeente Aa en Hunze is goed toegankelijk voor mensen die slechtziend, blind of laaggeletterd zijn, maar er zijn nog genoeg verbeterpunten.

Dat concludeert de stichting Accessibility die onlangs in opdracht van de gemeente een nulmeting uitvoerde voor de website www.aaenhunze.nl .

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het kleurcontrast en het kunnen inzoomen op teksten goed gaat. Ook is de hele website met het toetsenbord te bedienen. Anderzijds ontbreken van beschrijvingen bij afbeeldingen, worden formulieren niet altijd automatisch aangevuld en is een grote hoeveelheid PDF-documenten niet altijd toegankelijk.

Gemeente schakelt ervaringsdeskundigen in

Wethouder Co Lambert reageert op de uitkomsten van het onderzoek: ,,Het laat zien dat we als gemeente goed op weg zijn, maar we zijn ons ervan bewust dat er nog verbeterpunten zijn. Daar gaan we mee aan de slag. Met hulp van ervaringsdeskundigen willen we de toegankelijkheid van de digitale dienstverlening verder verbeteren”.

loading

menu