Niet eerder zat Floortje Dessing zo lang thuis. Ze vierde haar 50ste verjaardag (en ze had tijd voor haar eigen camping in Drenthe)

Floortje Dessing kampeerde deze zomer met haar 91-jarige vader in de Kennemerduinen. Foto: BNNVARA

Niet eerder in 25 jaar zat Floortje Dessing zo lang thuis. De globetrotter leerde koken, vierde bescheiden haar 50ste verjaardag, ging kamperen met haar 91-jarige vader en maakte een tweede serie portretten van bijzondere mensen in Nederland. En zo maakte ze ook tijd voor haar eigen camping in Drenthe.

Door het coronavirus ging de wereld op slot. Floortje ging niet naar het buitenland om een programma te maken, maar bleef hier en maakte in april een serie met portretten van inspirerende mensen in Nederland. Nu, negen maanden later, is de globetrotter nog altijd niet uitgevlogen en heeft ze wel weer een tweede reeks gemaakt. ,,De mensen en hun verhalen, dat is de essentie van mijn werk. Natuurlijk ga ik daarvoor graag naar South Georgia of Zuid-Japan, want ik hou van de wereld te ontdekken, maar ik heb voor deze serie hier in Nederland zulke markante mensen mogen ontmoeten. Die hun leven op hun eigen manier vormgeven en Nederland een stukje mooier maken.”

Lees in dit PREMIUM-artikel van Dagblad van het Noorden het hele interview met Floortje Dessing.

menu