Toch nog een muziekfestival in Grolloo met het C Major Festival

Foto: C Major Festival

De eerste editie van het C Major Festival vindt op 20, 21, 22 en 23 augustus plaats in Grolloo. Het muziekfestival wordt gehouden in de oude dorpskerk

Het C Major Festival bestaat uit vier verschillende thema-avonden, waarop elke avond een ander genre ter gehore wordt gebracht. Donderdagavond is een bluesavond met Sean Webster, Tollak Ollestad en Erwin Java.

Vrijdagavond staat in het teken van Drentstalige muziek. Martijje Lubbers treedt met een band op en de jazzzangeres put uit haar haar eigen, Drentse repertoire. Ze zingt onder andere nummers van haar nieuwe album Zicht dat later dit jaar uitkomt. De organisatie meldt zaterdagavond een ‘top-act’ te hebben gepland, maar wil nog niet bekend maken wie dit is.

Grolloo Flute Sessions

Zondagmiddag staat in in het teken van fluitmuziek als alternatief voor de normaal gesproken jaarlijks georganiseerde Grolloo Flute Sessions. In verband met het coronavirus ging dat festival dit jaar niet door. Met de komst van de Duitse fluitist Kersten McCall zal er dit jaar toch fluitmuziek klinken vanuit Grolloo. Kersten McCall is sinds 2005 werkzaam als solo fluitist van het Koninklijk Concertgebouworkest en internationaal fluit artiesten docent.

Reserveren

Bezoekers moeten hun ticket van tevoren reserveren op de website van het festival. Volgens de organisatie is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het festival is een initiatief van twee musici uit Grolloo zelf: Elisabeth Hopman (fluitist) en Martijn C. Veenstra (dirigent/producer).

menu