De VAM-berg krijgt nu ook nog een mountainbike-parcours (maar het is nog wel erg nat)

De VAM-berg krijgt nu ook nog een mountainbike-parcours

De langste mtb-vlonder van Nederland, een drijvende waterbrug en natuurlijk die vermaledijde klim naar de top van de VAM-berg. Mountainbikers kunnen vanaf maandag aan de bak op het eerste deel van een nieuwe mtb-route rond de afvalberg.

Nieuwe mtb-route is een strijd tegen de berg én het regenwater
Lees verder

Vrijdag al opent minister Bruno Bruins (Sport) officieel het tracé aan de oostkant van de VAM-berg, waar deze week nog druk aan wordt gewerkt. En de komende tijd vermoedelijk nog wel vaker, want overvloedig regenwater heeft op een aantal plaatsen stevig bezit genomen van de route. Waar tot voor kort zwarte grond zichtbaar was, heeft zich een beekje gevormd.

Patrick Jansen (51), architect van de route, schudt het hoofd. ,,Nat, natter, natst. Tja, daar doe je weinig tegen. Al dat regenwater komt van de berg en verzamelt zich onderaan. Het kan slecht weg.’’ Een beetje mountainbiker is niet vies van wat modder, maar er zijn grenzen, weet Jansen.

Neem je zwembroek mee

Hij pakt de accuboormachine, schroeft een paar planken vast en test de stevigheid. ,,Ach,’’ vervolgt hij monter, ,,komt tijd, komt raad.’’ Brede grijns: ,,Gewoon een zwembroek meenemen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.