Organisatie TT Festival Assen: Hitteplan? Neem een trui mee!

Mooi Wark bij een ander optreden, tijdens het TT-Festival 2017. Foto Marcel Jurian de Jong/Archief DvhN

De organisatie van het TT Festival in Assen ziet geen reden om maatregelen te nemen tegen het warme weer tijdens de TT-week. Sterker, festivalbezoekers krijgen het advies een warme trui mee te nemen.

Directeur Sander ten Bosch van Stichting TT Week Assen houdt het weer komende week nauwgezet in de gaten. ,,Wij hebben bij de gemeente Assen een site voor de gladheidsbestrijding. Maar die kan op locatie heel goed aangeven hoe warm het ergens wordt. Ik kan melden dat de temperaturen komende week erg mee gaan vallen in Assen."

,,Met name donderdag en vrijdag worden lagere temperaturen verwacht", zegt Martin de Bruin van de gemeente Assen. De gemeente heeft een contract met een weerdienst. ,,Als het te warm wordt, kunnen we maatregelen treffen." De Bruin zegt dat de TT-campings een eigen verantwoordelijkheid hebben om het hoofd van de gasten koel te houden.

Het wordt koud

Ten Bosch adviseert de festivalgangers zelfs om een trui mee te nemen. ,,Het festival is in principe een avondfestival. En het wordt 's avonds namelijk koud. Zo'n 11 graden. En dat is dan best fris in de avond en nacht."

Overdag zullen de temperaturen zo'n 23 graden zijn met een windkracht van 2 a 3, vertelt de stichtingsdirecteur. ,,Dat is natuurlijk de stand van zaken op dit moment. Elke ochtend bekijk ik de verwachtingen en blijf het ook volgen. Als er bijvoorbeeld onweer dreigt, dan weten we dat en trekken we daar de draaiboeken voor uit de kast."

Gratis ranja

Eventuele extra waterpunten of gratis water uitdelen, daar is in ieder geval geen sprake van. ,,Kijk, tijdens de kindermiddag op zaterdag is er gratis ranja. En de volwassenen kunnen water kopen of naar het watertappunt op de Brink. Daar kun je gratis water drinken."

menu