Organisatie TT Festival Assen: Hitteplan? Neem een trui mee!

De organisatie van het TT Festival in Assen ziet geen reden om maatregelen te nemen tegen het warme weer tijdens de TT-week. Sterker, festivalbezoekers krijgen het advies een warme trui mee te nemen.

Directeur Sander ten Bosch van Stichting TT Week Assen houdt het weer komende week nauwgezet in de gaten. ,,Wij hebben bij de gemeente Assen een site voor de gladheidsbestrijding. Maar die kan op locatie heel goed aangeven hoe warm het ergens wordt. Ik kan melden dat de temperaturen komende week erg mee gaan vallen in Assen."

,,Met name donderdag en vrijdag worden lagere temperaturen verwacht", zegt Martin de Bruin van de gemeente Assen. De gemeente heeft een contract met een weerdienst. ,,Als het te warm wordt, kunnen we maatregelen treffen." De Bruin zegt dat de TT-campings een eigen verantwoordelijkheid hebben om het hoofd van de gasten koel te houden.

Het wordt koud

Ten Bosch adviseert de festivalgangers zelfs om een trui mee te nemen. ,,Het festival is in principe een avondfestival. En het wordt 's avonds namelijk koud. Zo'n 11 graden. En dat is dan best fris in de avond en nacht."

Overdag zullen de temperaturen zo'n 23 graden zijn met een windkracht van 2 a 3, vertelt de stichtingsdirecteur. ,,Dat is natuurlijk de stand van zaken op dit moment. Elke ochtend bekijk ik de verwachtingen en blijf het ook volgen. Als er bijvoorbeeld onweer dreigt, dan weten we dat en trekken we daar de draaiboeken voor uit de kast."

Gratis ranja

Eventuele extra waterpunten of gratis water uitdelen, daar is in ieder geval geen sprake van. ,,Kijk, tijdens de kindermiddag op zaterdag is er gratis ranja. En de volwassenen kunnen water kopen of naar het watertappunt op de Brink. Daar kun je gratis water drinken."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.