Geen sfeeractie van supporters FC Emmen na conflict met club

De fanatieke supportersvereniging Brigata Fanatico van FC Emmen zal zaterdag geen sfeeracties houden tijdens het treffen met Heerenveen. Reden is een conflict met de club.

De Brigata Fanatico wilde tijdens het komende thuisduel geld inzamelen in het stadion, om toekomstige sfeeracties te kunnen financieren. Maar de supporters hebben naar eigen zeggen vanuit de club te horen gekregen dat FC Emmen hier geen medewerking aan wil verlenen. Enkele incidenten tijdens het thuisduel tegen FC Groningen zouden hiervan de oorzaak zijn.

‘Is dit wat de club wil?’

Dat is tegen het zere been van de supportersgroep. ,,Wij doen al jaren ons ding en dat gaat prima’’, vertelt een lid van Brigata Fanatico, die niet met zijn naam in de krant wil. In een statement op social media schrijven de fanatieke supporters dat ze het kortzichtig van FC Emmen vinden dat de hele supportersgroep nu de dupe wordt van het gedrag van enkele individuen.

Als tegenreactie zullen de fanatieke supporters tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen geen sfeeracties houden. Ook zal er niet meer worden gecollecteerd. Daarmee wil de fanatieke aanhang een signaal afgeven aan FC Emmen. ,,Is dit wat de club wil? Geen mega-doeken meer? Geen gezang vanaf zuid?’’, vraagt de supportersgroep zich af.

Blij met de Brigata

Volgens FC Emmen-woordvoerder Marc Timmer valt het in de basis allemaal mee. ,,Wij zijn ontzettend blij met de Brigata Fanatico. Zij zorgen voor sfeer in het stadion en dat deden ze ook al toen we in de eerste divisie speelden en de tribunes halfleeg waren.’’

Timmer bevestigt dat Emmen de inzamelactie wilde uitstellen. ,,Vorig jaar heeft de Brigata al een collecte gehouden en dit jaar wilden we extra groots uitpakken, ook met met supportersvereniging Rood-Wit en andere supporters. Maar tijdens de wedstrijd tegen Groningen zijn er wat dingen in het stadion gebeurd, die niet door de beugel kunnen. Zo zijn er fakkels afgestoken en zijn supporters tijdens de wedstrijd richting het uitvak gegaan. Dat zorgde even voor een dreigende sfeer in het stadion en dat wil niemand. De club heeft hiervoor aan drie mensen kortdurende stadionverboden uitgedeeld.’’

Gebeurtenissen tegen FC Groningen te vers in geheugen

Gelet op die gebeurtenissen leek het de club verstandiger om de inzamelactie even uit te stellen. ,,Wat tegen Groningen is gebeurd, ligt nog te vers in het geheugen bij supporters en sponsoren. Daarom wilden wij deze inzameling een paar weken uitstellen. We zullen sfeervolle initiatieven altijd omarmen en aanmoedigen, maar dit laten we ook afhangen van goed gedrag. In de basis is er in onze ogen dan ook weinig aan de hand, maar we willen wangedrag nu niet belonen.’’

Beide partijen geven aan dat ze binnenkort om tafel willen met elkaar om een oplossing te vinden voor het ontstane probleem.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.