95.000 bezoekers voor Drents Museum in 2020

Foto: Archief/DVHN

Ruim 95.000 mensen bezochten in 2020 het Drents Museum. De tentoonstellingen Henk Helmantel – Meesterschilder en Barbizon van het Noorden waren de grote publiekstrekker.

De invloed van het coronavirus valt duidelijk terug te zien in de bezoekersaantallen. Zo waren er in vergelijking met 2019 beduidend minder bezoekers. Vorig jaar bezochten ruim 170.000 mensen het museum.

Publiektrekers uitgesteld

‘2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Het coronavirus veroorzaakte veel persoonlijk leed. Ook voor ons museum moesten we helaas ingrijpende besluiten nemen’, vertelt algemeen directeur Harry Tupan. ‘Tijdens de eerste lockdown hebben we veerkracht getoond en snel geschakeld. Daardoor konden we gelukkig de grote publiekstrekker Viva la Frida! en de archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat exact een jaar verplaatsen.’

De tentoonstelling over Frida Kahlo opent nu op 10 oktober 2021. De archeologische tentoonstelling In de ban de Ararat is vanaf 28 maart 2021 te bezoeken.

Henk Helmantel

De expositie over Henk Helmantel behoorde afgelopen jaar tot de grootste successen van het museum. De tentoonstelling trok vanaf de opening op 3 oktober in 8 weken ruim 21.000 bezoekers. Het publiek gaf de expositie een waarderingscijfer van 9,1.
Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen