Albert Heijn Triade in Assen twee weken dicht voor verbouwing (predicaat XL verdwijnt)

De AH Triade in Assen gaat verbouwen. Foto: DVHN

Albert Heijn in winkelcentrum De Triade in Assen gaat vanaf zaterdagmiddag ruim twee weken dicht. De supermarkt wordt verbouwd.

Albert Heijn Triade sluit zaterdagmiddag 16 januari om 15.00 uur de deuren. Die avond beginnen de werkzaamheden die de XL supermarkt compleet op de schop moeten gooien. Bedoeling is dat de AH volgens het nieuwste winkelconcept van de grootgrutter wordt ingericht. Ook komt de nadruk meer te liggen op vers, lekker en gezond eten. Op dinsdag 2 februari om 11.00 uur gaat de Albert Heijn weer open.

Overlast

Tot die tijd kunnen omwonenden wel overlast ervaren. Het Asser college van B en W hebben ontheffing verleend voor bouw- en slooplawaai in het eerste weekend van de verbouwing. Op zaterdag 16 januari wordt gewerkt van 19.00 uur tot middernacht en op zondag 17 januari van 07.00 uur tot 18.00 uur.

Daarnaast is er ook geluidshinder mogelijk op de vroege ochtenden van 28 en 29 januari. Door de werkzaamheden buiten reguliere werktijden toe te staan, hopen Albert Heijn en de gemeente dat de werkzaamheden sneller voorbij zijn. Ook wordt hiermee hinder tijdens ‘piekuren’ ontweken, gezien de ligging en locatie van het filiaal nabij het winkelcentrum, kantoren en de omliggende bewoners.

Geen XL-winkel meer

Volgens de bedrijfsleiding wordt de winkel na de verbouwing overzichtelijker, kleiner en knusser. Het predicaat XL verdwijnt daarmee. Omwonenden zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van de verbouwing.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen