Assen krijgt nieuwe duurzame ambulancepost aan de Lauwers

De eerste schep gaat in de grond voor de nieuwe ambulancepost in Assen Foto: UMCG

De bouw van de nieuwe ambulancepost aan de Lauwers in Assen is dinsdag van start gegaan. Het gebouw vervangt de huidige ambulancepost die sinds 2005 aan de Balkendwarsweg staat.

UMCG Ambulancezorg besloot een nieuw pand te bouwen omdat er geen mogelijkheden voor uitbreiding waren op de oude locatie. De organisatie is in de afgelopen jaren gegroeid en heeft behoefte aan meer ruimte.

Duurzaamste post van Europa

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Victor Verrijp, directeur-bestuurder van UMCG Ambulancezorg, hoopt de meest duurzame ambulancepost van Europa te bouwen. ‘Als organisatie willen wij duurzaam en innovatief zijn en dit niet alleen bij een voornemen laten, maar het ook doen. Om onze voetafdruk zo klein mogelijk te maken, streven wij er daarom ook naar om in alles wat wij doen zo duurzaam mogelijk te zijn.’

In de ambulancepost wordt onder meer gebruik gemaakt van een warmte-terugwinsysteem. Het afvoerwater van de douches wordt bijvoorbeeld gebruikt als warme energie in de koudwatervoeding van de boiler. Tevens wordt regenwater opgevangen in grote verzamelputten om gebruikt te worden als spoelwater voor de toiletten, maar ook voor de schoonmaak van de ambulances.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen