Café de Koppelpaarden bezorgt tijdens paasdagen bier en hapjes

Het pand van de Koppelpaarden - Foto: Google Street View

Door de coronacrisis stappen meer en meer horecagelegenheden over op het bezorgen van eten en drinken. Café de Koppelpaarden doet het als eerste kroeg in Assen.

„We hoorden van onze gasten dat wanneer ze in de stad waren om boodschappen te doen, ze ons café misten,” vertelt Harry Bust, medewerker van de Koppelpaarden. „Ik en mijn collega’s vonden dat zo leuk om te horen, dat we wat terug willen doen voor de gasten.”

Zo gezegd, zo gedaan. In het paasweekend kunnen klanten daarom een bierpakket bij het café bestellen. Deze wordt vervolgens door het personeel bezorgd. „Mensen kunnen kiezen uit speciaalbiertjes die we ook in het café verkopen. Eventueel doen we er wat hapjes bij, als gasten dat willen.”

Onwerkelijk

Het moeten sluiten door het coronavirus komt voor het Asser café als een flinke klap. „Het is onwerkelijk. Niemand heeft kunnen voorzien dat het zo zou uitpakken. Gezien de ernst van de situatie denken wij dat we pas rond 1 juni de deuren weer kunnen openen.” In de tussentijd houdt het café zich bezig met het samenstellen van de pakketten en het doen van klusjes die al langere tijd blijven liggen. „Als je aan het werk bent leg je dingen vaak op dezelfde plek neer. We kunnen nu wat opruimen.”

Klanten kunnen vanaf maandag op de website van de Koppelpaarden bestellen. Of het café ook van plan is om te bezorgen na de paasdagen is nog even afwachten. „Het hangt er vanaf hoe mensen erop reageren. De actie is in de eerste instantie puur bedoeld om de gasten te laten weten dat we aan ze denken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu