Eerste solotentoonstelling van schilder Tamara Muller te zien in Drents Museum

Een werk van Tamara Muller Foto: Drents Museum

Het Drents Museum toont vanaf 26 mei tot en met 19 september de tentoonstelling PLAY met werken van kunstschilder Tamara Muller.

Het werk van Muller kenmerkt zich door de afbeelding van figuren die haar eigen gezicht dragen. Muller ziet haar schilderijen en tekeningen echter niet als zelfportretten. Zelf omschrijft ze haar werk als een ‘plak en knip’-theater over macht, schuld en schaamte.

In het Drostenhuis van het museum zijn in totaal 39 schilderijen en 28 werken op papier te zien. PLAY is de eerste tentoonstelling in een reeks van vijf opeenvolgende solotentoonstellingen van vrouwelijke kunstenaars die het Drents Museum in 2021 en 2022 presenteert. Later volgen exposities van Deborah Poynton, Frida Kahlo, Kristina Schuldt en Johanna van Eijbergen.

Kunst door vrouwen

De tentoonstelling in het Drents Museum is haar eerste museale solotentoonstelling. Muller behaalde in 1997 haar Bachelor of Fine Arts bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2007 haar Master of Fine Arts bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in ’s Hertogenbosch.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen