Freedom Ride op 8 juli verreden in Drenthe

De Freedom Ride 2019 Foto: Pascalle ten Bloemendal

Na meerdere keren uitgesteld te zijn, wordt de Freedom Ride op 8 juli alsnog verreden in Drenthe. De Freedom Ride is een wielertocht waarmee de bevrijding van Nederland wordt herdacht.

In verband met de coronamaatregelen bestaat de Freedom Ride dit jaar uit individuele fietstochten. Volgens de organisatie was het niet mogelijk om een peletonstocht te organiseren. Deelnemers kunnen een route fietsen van 85 of 115 kilometer. De tocht start bij De Bonte Wever in Assen.

Het evenement zou eigenlijk vorig jaar al plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen kon de wielertocht geen doorgang vinden. De fietsers komen langs de Johannes Post Kazerne, rijden een stuk over het TT Circuit Assen gefietst en ook de VAM-berg wordt niet overgeslagen. Ook Westerbork en Kamp Westerbork worden aangedaan.

Vrijwilligers

Voor de vijfde editie van de Freedom Ride zoekt de organisatie nog 35 vrijwilligers. Zij helpen onder meer bij het opbouwen van de start- en finishlocatie, de ontvangst van de deelnemers en het uitzetten van de routes. Aanmelden kan via deze website.

De tocht is een initiatief van wielerploeg Team Jumbo-Visma en de stichting WEP (Waardering Erkenning Politie). De vier voorgaande edities van de Freedom Ride vonden plaats in Gelderland, Limburg, Brabant en Overijssel.Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen