Garage TDI in Assen zoekt jongeren voor spelersensemble en voor een 'Theater-Tussenjaar': audities op 22 mei en 20 juni

Garage TDI in Assen zoekt jongeren. Foto: LUCAS KEMPER FOTOGRAFIE

Drents JeugdTheater Garage TDI zoekt jongeren tot 19 jaar uit Noordoost Nederland voor haar spelersensemble en voor het Theater-Tussenjaar van Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis. Op 22 mei en 20 juni zijn de audities.

Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis is het talentontwikkeling programma van Garage TDI, zo meldt het Drentse huis voor jeugdtheater. ‘Jongeren leren hier hun theatertalent ontdekken en bereiden zich voor op de diverse hbo-theateropleidingen in Nederland. Ieder jaar maken ze verschillende voorstellingen die spelen op festivals, in zalen en op bijzondere locaties.’

Audities spelersensemble: 22 mei

Het Ensemble van Brandstof TDI maakt voorstellingen, experimenteert met theatervormen en krijgt diverse lessen gericht op teksttoneel, improvisatie, performen, camera acteren, beweging en stemtraining. De auditie voor Het Ensemble is op zaterdag 22 mei. Jongeren tot 19 jaar kunnen auditie doen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers meer informatie over de auditie en de opdrachten die ze moeten voorbereiden. De auditie-dag bestaat uit een motivatiegesprek en een speldag. Deelname aan de auditie kost tien euro per persoon. Aanmelden voor de auditie voor Het Ensemble kan tot 18 mei via het aanmeldformulier op de website.

Audities Theater-Tussenjaar: 20 juni

Het Theater-Tussenjaar is een intensief programma waarbij de deelnemers drie dagen per week verschillende lessen krijgen. Ze experimenteren met theatervormen en maken en spelen diverse voorstellingen. De lessen starten vanaf september. De auditie voor het Theater-Tussenjaar is op zondag 20 juni. Meer informatie hierover ontvangen de deelnemers per mail na de aanmelding. De auditie-dag zelf bestaat uit een motivatiegesprek en een spelauditie. Deelname aan de auditie voor het Theater-Tussenjaar is gratis. Aanmelden kan tot 13 juni via het aanmeldformulier op de website.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen