Henk Kleiker uit Assen is maandag tijdens een bijeenkomst in het Gevangenismuseum in Veenhuizen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marco Out van Assen.

Kleiker heeft in Veenhuizen een groot aantal vrijwilligersfuncties vervuld. Zo was hij jarenlang voorzitter van de Voetbalvereniging Veenhuizen, waar hij ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen stak. Zo was hij kantinebeheerder, organisator van klaverjaswedstrijden en kleding- en materiaalbeheerder.

Gevangenismuseum

Ook stond Kleiker aan de wieg van de oprichting van de tennis- en oranjevereniging en de jeugdsoos. Daarnaast vervulde hij de functie van secretaris van de dorpsreünie, was hij voorzitter van de Norger afdeling van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen en lid van het Wmo-platform in de gemeente Noordenveld.

De afgelopen jaren was Kleiker vooral te vinden in het Gevangenismuseum. Omdat hij 40 jaar in het dorp voor het ministerie van Justitie werkte, kende hij het leven binnen de gevangenismuren als geen ander. Zijn kennis en ervaring is gebruikt voor het schrijven van handboeken voor toekomstige vrijwilligers die het verhaal van Veenhuizen en de gevangenissen verder kunnen vertellen aan bezoekers van het museum. Mede op basis van zijn inbreng is ook de vaste tentoonstelling samengesteld. Henk Kleiker was daarnaast rondleider, bestuurder van de oude boevenbus en lid van de klussenploeg van het museum.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen