Popronde Assen verplaatst naar begin 2021

De Popronde in Assen vorig jaar. Foto Archief/Jaspar Moulijn

De optredens voor Popronde in Assen zijn verplaatst van 15 oktober 2020 naar februari 2021. De organisatie verwacht dat ook komend najaar de coronamaatregelen nog van kracht zullen zijn die het organiseren van het evenement onmogelijk maken.

‘Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren,’ aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival. ‘In een poppodium of theater is het nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard.’

Popronde is een landelijk reizend festival dat normaal gesproken elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. De optredens in de andere steden worden in verband met het coronavirus ook verplaatst naar het voorjaar.

Popronde 2021 onveranderd

De organisatie laat weten dat ondanks de uitstel er niets aan het concept verandert. Het programma van Popronde Assen wordt vijf weken voor aanvang bekend gemaakt. Ook heeft het verplaatsen van Popronde 2020 naar begin 2021 geen gevolgen voor de reguliere editie, die in het najaar van 2021 plaatsvindt en start op zaterdag 11 september in thuisstad Nijmegen.


menu