Provincie Drenthe omarmt EO-actie Nederland plant bomen. 'Zo kan iedereen een boompje bijdragen'

EO-presentator Bert van Leeuwen trekt er met boswachters op uit om meer te weten te komen over bos.  Foto: EO

De provincie Drenthe heeft zich aangesloten bij de actie ‘Nederland plant bomen’ van de EO. De publiek omroep daagt iedereen in Nederland uit zijn provincie groener te maken.

Dat kan heel eenvoudig door een boom te kopen op nederlandplantbomen.nl . Met alle hier gekochte bomen wordt vervolgens in elke provincie bos aangelegd.

‘Het komende jaar werken we samen met partners aan de kwaliteit en uitbreiding van de Drentse bossen. Deze mooie actie van de EO sluit hier heel goed bij aan. Zo kan iedereen een boompje bijdragen’, stelt gedeputeerde Henk Jumelet van Drenthe in een persbericht.

Samenwerking met Staatsbosbeheer

De EO werkt voor Nederland plant bome n samen met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen. Staatbosbeheer plant de bomen ook.

Met Stichting Nationale Boomfeestdag wordt samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om - met de klas of met ouders, oma’s en opa’s - bomen te kopen om ze te (laten) planten in de bossen van Staatsbosbeheer.

Buitenfonds ontvangt de donaties en maakte het geld over aan Staatsbosbeheer.

TV-programma’s in maart

De actie wordt in maart afgesloten met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies om meer te weten te komen over bos. Verder vertellen ‘gewone mensen’ waarom bomen voor hen zo bijzonder zijn geworden.

Op NPO Zapp gaan EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Elbert Smelt aan de hand van ingezamelde ideeën van kinderen het ideale Zapp Your Planet-bos creëren.

Nederland plant bomen is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.45 uur bij de EO op NPO 1. Op zaterdag 13 maart is er een extra lange uitzending te zien om 17.20 uur.

Zapp Your Planet Bos is vanaf 6 maart wekelijks te zien rond 10.00 uur bij de EO op NPO Zapp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen