De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) heeft Sudosa-Desto uit Assen uitgeroepen tot volleybalvereniging van het jaar. Voorzitter Alfred Barkhuis vertelt over het winnen van de prijs.

Alfred, van harte gefeliciteerd! Wat was je eerste reactie op het nieuws?

„Geweldig! De titel voelt als een grote waardering voor alle vrijwilligers, trainers en leden die in deze coronatijd nog mooie dingen wisten op te zetten.”

Wat waardeerde Nevobo in jullie vereniging?

„Ze waren met name onder de indruk van onze creativiteit en hoe we ondanks corona nog tal van activiteiten voor onze leden organiseerden. We hebben redelijk wat veerkracht getoond. Waar andere verenigingen in een winterslaap belandden, keken wij naar wat wel mogelijk was binnen de coronamaatregelen. Zo zijn we als binnensportvereniging naar buiten gegaan. In de winter volleybalden de jeugdleden zelfs in de sneeuw. Als je ons dat twee jaar geleden had verteld, dan hadden we je voor gek verklaard. ”

Jullie waren ook in de race voor de titel van Club van het jaar. Hoe is dat afgelopen?

„Na verkozen te zijn tot gemeentelijke en provinciale winnaar, gingen we door naar de landelijke ronde. Daar moesten we een pitch geven over onze vereniging aan een vakjury. We overleefden ook deze ronde, waardoor we tot de laatste vier hoorden. Woensdagavond werd helaas bekend dat de prijs naar een voetbalclub uit Limburg ging. Ambassadeur Erben Wennemars gaf wel aan dat de jury het ongelooflijk moeilijk vond om een keuze te maken tussen de laatste vier, omdat ze allemaal een overtuigende pitch hadden. Als vereniging zijn we al heel trots dat we het zover geschopt hebben.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen