Test- en vaccinatiecentrum bij TT Circuit Assen krijgt als eerste GGD-locatie in Drenthe sneltesten

Er wordt hard gewerkt om het test- en vaccinatiecentrum Drenthe bij het TT Circuit in Assen klaar te krijgen voor maandag. Foto: Marcel Jurian de Jong

GGD Drenthe opent maandag het grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij het TT Circuit Assen. Het is de eerste GGD-locatie in Drenthe waar naast PCR-testen ook sneltesten, zogeheten antigeentesten, worden aangeboden.

In Groningen werden sneltesten al sinds begin november gebruikt in de XL testraat in MartiniPlaza. Vanaf maandag zijn er ook sneltesten mogelijk in het test- en vaccinatiecentrum bij het TT Circuit Assen.

Het aantal sneltesten per dag is beperkt. Op locatie horen de testpersonen welke test ze krijgen. Daarvoor kunnen ze niet vooraf een voorkeur aangeven. In bepaalde gevallen moet altijd de PCR-test gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij mensen die werken of nauw contact hebben met iemand uit de medische risicogroep, of bij mensen die op de vijfde dag van hun quarantaine testen zonder klachten. De PCR-test is namelijk de meest gevoelige coronatest.

Direct analyseren

Als eerste testlocatie in Nederland analyseert GGD Drenthe het afgenomen monster direct na de afname van de sneltest in speciale aangrenzende analyseruimtes. Dit moet het proces versnellen. Geteste personen horen op de locatie wanneer ze de uitslag kunnen verwachten.

Naast deze nieuwe locatie blijven de huidige testlocaties in Emmen, Meppel, Hoogeveen en Assen geopend. Op 18 januari start ook het vaccinatieprogramma in het test- en vaccinatiecentrum bij het TT Circuit Assen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe