Welke jongere uit de gemeente Assen is de beste FIFA-speler en gaat met een Playstation 5 naar huis?

Foto: Shutterstock

De gemeente Assen ondersteunt een online FIFA-voetbaltoernooi dat door de politie voor de jeugd wordt georganiseerd. Jongeren uit de gemeente kunnen daardoor tijdens de laatste dagen van 2020 uitmaken wie de beste FIFA speler is.

De eerste ronde bestaat uit lokale wedstrijden die worden gehouden op 29 en 30 december. De lokale winnaars gaan door naar de landelijke competitie waar ze het op 31 december opnemen tegen spelers uit alle andere gemeenten van Nederland. De beste FIFA-speler wint een Playstation 5.

Gamen met de politie

Het project is ontstaan vanuit de pilot Gamen met de politie. Eerst was het de bedoeling om een fysiek toernooi te organiseren in Urk, Arnhem en Helmond: enkele van de gemeenten waar recent ongeregeldheden plaatsvonden. Door de coronamaatregelen is een fysiek toernooi nu niet mogelijk.

‘We laten met dit toernooi zien dat we als overheidsorganisatie niet alleen beperkend en repressief bezig zijn, maar ook verbindend’, zegt Roel van de Groes, projectleider van de pilot Gamen met de politie. ‘Daarnaast hopen we dat de jeugd hierdoor niet de straat op gaat om alsnog rond te hangen.’

Jongeren kunnen zich aanmelden via de website van ESL , organisator van e-sportevenementen. De finale is te volgen via een livestream op de Twitch-kanalen van de politie en van ESL. De aanmelding sluit op dinsdag 29 december 2020.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen