D66 in Zuidoost-Drenthe roept op tot gezamenlijke lobby voor Nedersaksenlijn

De Nedersaksenlijn blijft de gemoederen bezighouden. Foto: dvhn gerton alberts

De colleges van Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen moeten de Nedersaksenlijn onder de aandacht brengen tijdens de formatie van het nieuwe kabinet en er alles aan doen om het op te laten nemen in het nieuwe regeerakkoord.

Dat is de boodschap waartoe de fracties van D66 in Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen in BOCE-verband oproepen in een motie.

BOCE, het samenwerkingsverband van Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen in Zuidoost-Drenthe, is ooit opgericht zodat de drie gemeenten samen kunnen werken om de ‘slagkracht, kwaliteit, effectiviteit en efficiency’ te versterken.

Vuist naar Den Haag

Natasja de Graaf, commissielid namens D66 in Emmen: ,,Er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van dit samenwerkingsverband als gezamenlijke vuist naar Den Haag. De Nedersaksenlijn heeft een regio-overstijgend belang en geeft samen met de Lelylijn een enorme boost aan het Noorden. Samen optrekken is daarom enorm belangrijk”.

De D66-motie werd in Borger-Odoorn op 18 februari raadsbreed aangenomen.

Aantrekkelijker, voor bedrijven en inwoners

De D66-fracties in Coevorden en Emmen dienen de motie bij de eerstvolgende raadsvergaderingen in. Lars Hoedemaker, fractievoorzitter van D66 in Coevorden: ,,De Lelylijn, de Nedersaksenlijn, maar ook de treinverbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim maken Zuidoost-Drenthe aantrekkelijker, voor bedrijven en inwoners. Maar openbaar vervoer is ook dé duurzame manier om van A naar B te komen”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn