Hunebedcentrum in Borger ontvangt 20.000 euro subsidie van NWO

Foto: ANP

Het Hunebedcentrum in Borger heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) 20.000 euro subsidie gekregen voor het project ‘Prehistorie Dichtbij’.

Het project richt zich op het vertellen van educatieve en inhoudelijke verhalen over de prehistorie. Hierbij moet een breder publiek bereikt worden door gebruik te maken van webinars, vormen van streaming en educatieve video’s. Ook moet Prehistorie Dichtbij leiden tot een samenwerking tussen het Hunebedcentrum en de Nederlandse Archeologievereniging, Rijksuniversiteit van Groningen en ArcheoHotspots uit Amsterdam.

‘Met deze subsidie kunnen we goed invulling geven aan onze digitale en interactieve plannen, die passen bij het kenniscentrum dat we willen worden,’ vertelt directeur Harrie Wolters.

Wetenschapsagenda

Het NWO investeert sinds 2018 jaarlijks in verschillende projecten in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda. Dit jaar ontvingen naast het Hunebedcentrum zeven andere instanties een subsidie. In totaal werden 36 aanvragen ingediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn