Schop de grond in voor snel internet in Borger-Odoorn

Het eerste sleufje voor aanleg van snel internet in Borger-Odoorn is gegraven. Sjaak Janson van Breedband Borger-Odoorn tekende voor dat historische wapenfeit.

Geïnstrueerd door algemeen directeur Yilmaz Dilek van Selecta Infratechniek bediende hij een minikraantje. Het ritueel had geheel in stijl plaats op zo’n beetje het meest afgelegen plekje van Borger-Odoorn: bij theehuis De Wilde Kers vlakbij Eeserveen.

Stroomversnelling

Wat zo aarzelend op gang kwam, is daarmee in een stroomversnelling gekomen. Liefst 983 adressen hebben zich aangemeld: 70,2 % van alle mogelijke deelnemers. Janson schrijft het succes vooral toe aan laagdrempeligheid. ,,Mensen hebben de garantie dat ze hun email-adres kunnen behouden. Dat vinden vooral ouderen belangrijk.”

Schouwen al in volle gang

Vooruitlopend op de graafwerkzaamheden is het schouwen al in volle gang. Dat is onder meer nodig om samen met de klant te bepalen waar in huis de kabel moet worden aangesloten. Janson: ,,Bij mij thuis zijn al mensen geweest om alles in kaart te brengen. Een bevestiging van alle afspraken met foto’s heb ik al. Het is al met al snel gegaan.”

In de gemeente Borger-Odoorn moet voor de aanleg van snel internet 274 kilometer sleuven worden gegraven. Als alles volgens plan verloopt hebben alle aangemelde adressen vanaf volgende zomer de beschikking over snel internet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Borger-Odoorn