Wie helpt Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen aan een nieuwe technicus, gastheer of gastvrouw?

Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen. Foto: DvhN

Het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen is op zoek naar een nieuwe huismeester en gastvrouwen en gastheren.

Volgens museumcoördinator Friggo Visser gaat het om vrijwillige functies. ,,Geen van de museummedewerkers krijgt een salaris. Het Nieuw Buiner museum moet, zoals het zo mooi heet, de eigen broek hoog houden.”

Sinds de heropening van afgelopen zaterdag kwamen bijna zestig bezoekers het museum bezoeken, speciaal voor de tentoonstelling over de glasfabrieken Pfeiffer.

‘Ons team kan de belangstelling nauwelijks aan’

,,De drukte is welkom, maar heeft wel een zorgwekkend gevolg. Ons te kleine museumteam kan die belangstelling nauwelijks aan”, zegt Visser. ,,Voor aan de museumbalie zijn daarom dringend gastvrouwen of gastheren nodig die, zeker ook in de zomerperiode, bezoekers ontvangen, hen wegwijs maken en desgewenst verkopen in de museumwinkel afwikkelen.”

De huismeester dient volgens Visser een allround technicus te zijn. ,,Het werk loopt uiteen van het werken met de vele glazen en perspexvitrines, schoonmaakwerk en regelmatig elektrisch onderhoud. Ook heeft hij of zij een vertrouwensfunctie voor het museumbestuur en de verhuurder, de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen.”

Goedewaagen

De museumstichting en de aardewerkfabriek delen alleen de naam Goedewaagen. Het in het voorgebouw van de fabriek gevestigde museum betaalt huur aan de fabriek. Medewerkers van het museum hebben het recht om museumgasten in de fabriek rond te leiden bij de nieuwe rondleidingen.

menu