Aansluiting bedrijventerrein Leeuwerikenveld bij Coevorden op de N34 stap dichterbij

Wethouder Jeroen Huizing en directeur Gert Jan de Wilde van Jarola zetten hun handtekening onder de overeenkomst op de bouwplaats van de nieuwbouw van het Jarola distributiecentrum. Foto: gemeente Coevorden.

De aansluiting van de N34 op bedrijventerrein Leeuwerikenveld bij Coevorden is weer een stap dichterbij. De gemeente Coevorden heeft met Jarola, eigenaar van de grond, een overeenkomst gesloten om de benodigde grond aan te kopen.

Als het bestemmingsplan is aangepast verwacht de gemeente eind 2021 te starten met de aanleg.

Wethouder Jeroen Huizing: ,,Om de weg aan te kunnen leggen moeten we een aantal belangrijke stappen zetten. De aankoop van grond is één daarvan. We hebben goede afspraken kunnen maken om de grond te kopen en samen een ontwerp gemaakt voor de inpassing van de weg. Als alles meezit hebben we over een jaar een directe verbinding tussen de N34 en bedrijventerrein Leeuwerikenveld”.

Niet meer over de Monierweg en Krimweg

De nieuwe aansluiting - ter hoogte van Klooster - op de N34 zal volgens de gemeente zorgen voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Het verkeer hoeft straks niet meer over de Monierweg en Krimweg. Dat zorgt volgens de gemeente voor een betere en veiliger doorstroming in het hele gebied. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook het Europark wordt aangesloten.

Aanpassing bestemmingsplan

Voor de nieuwe aansluiting moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Op een ontwerp hiervoor kon tot 6 april worden gereageerd. Als het bestemmingsplan is aangepast kan de aanleg van de weg beginnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden