Bibliotheken zenden online interview met schrijver Pauline Broekema uit

Foto: Merlijn Boomernik

De bibliotheken van Biblionet Groningen en Drenthe zenden op woensdag 10 maart een online interview uit met de Groningse schrijver Pauline Broekema.

Joep van Ruiten, redacteur van de cultuurredactie van Dagblad van het Noorden, interviewt Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse . Kijkers hebben zelf ook de mogelijkheid om vragen aan de schrijver te stellen.

Pauline Broekema werkte onder meer als als journalist en NOS-redacteur en verslaggever. Voor haar boek onderzocht ze het leven van de Duits-Joodse kunstenares Edith Auerbach (1899-1994). In de Tekenares van Montparnasse besteedt Broekema aandacht aan haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, met nadruk op haar verblijf in Parijs in de jaren dertig en haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Eerder verschenen van Broekema onder meer de familiekroniek Het Boschhuis, het uiterste der zee en Benjamin .

YouTube

De lezing is op woensdag 10 maart vanaf 19.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van Biblionet Drenthe. Meer informatie is te vinden op de website van de lokale bibliotheek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden