Boek in de maak over de geschiedenis van Dalerveen: 'een feest der herkenning'

Zes inwoners van Dalerveen werken aan een boek waarin de geschiedenis van het dorp in kaart wordt gebracht. Wie informatie, foto’s, verhalen, anekdotes of andere wetenswaardigheden heeft, kan komende zondag (23 juni) daarvoor terecht in dorpshuis De Boerhoorn.

Het idee voor een boek ontstond drie jaar geleden, toen bewoners van de Middenbuurt uit het dorp verhalen en anekdotes gingen ophalen en verzamelden. Daaruit ontstond gaandeweg een werkgroep die inmiddels bestaat uit Anna Wiers en Rensje Plantinga, Tanja Mulder en Jolanda Meppelink en John Ettekoven en Gerco Otten, respectievelijk afkomstig uit de Middenbuurt, De Haar en Het Zuidveld.

In de bundel komen onder meer verhalen en foto's over de oude zuivelfabriek, de dorpsschool en het verenigingsleven. De nadruk ligt daarbij op de periode na 1945. De werkgroep belooft ,,een feest der herkenning."

De bijeenkomst in De Boerhoorn vindt zondag plaats tussen van 14.00 tot 16.00 uur. Wie daarbij niet aanwezig kan zijn, maar wel een bijdrage wil leveren, kan mailen naar boekdalerveen@gmail.com.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.