Briljanten huwelijk in Dalen: Willem en Geertje Sibon 65 jaar getrouwd

Willem en Geertje Sibon thuis in Dalen. Foto: Kristian Elders

Groot feest in Dalen, want Willem en Geertje Sibon zijn vandaag - dinsdag 21 januari - 65 jaar getrouwd. Het briljanten echtpaar krijgt woensdagmiddag burgemeester Bert Bouwmeester op bezoek.

Daar waar Geertje het levenslicht zag in Stieltjeskanaal, kwam Willem ter wereld in Diphoorn. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde Willem naar Schoonebeek en hij leerde zijn Geertje kennen op een dansavond in Hotel de Boer. ,,In Dalen dus en daar wonen we nog altijd met veel plezier”, zegt de 87-jarige Willem, die dezelfde leeftijd heeft als Geertje.

Willem Sibon heeft lange tijd in de buurtschap Schimmelarij gewoond. Zijn ouders waren er boer en dat vak oefende Willem later ook uit. Geertje was al op jonge leeftijd mantelzorger van haar moeder. Op latere leeftijd mocht zij graag toneelspelen in Dalerveen en in hetzelfde dorp zingen bij Erato. Ook was ze mantelzorger van haar schoonouders.

Inwonen

Nadat Willem in het huwelijksbootje was gestapt met Geertje gingen zij inwonen bij de ouders van Willem. Uiteindelijk woonden ze ruim 45 jaar in de genoemde buurtschap. Vandaag de dag is Dalen niet meer weg te denken voor het stel, al wordt de tuin misschien wel te groot om nog te kunnen onderhouden. ,,We staan ingeschreven voor woonwijkcentrum Selkersgoorn hier in het dorp. Ja, we zouden deze plek wel gaan missen vanwege alleen al de vrijheid.” Willem en Geertje zijn nog altijd actief en gaan graag naar de plaatselijke seniorenvereniging.

,,Ik hield vroeger paarden”, weet Willem nog goed. De tachtiger vertelt verder dat hij ook bij de Verenigde Landbouw Coöperatie (VLC) in Nieuw-Amsterdam heeft gewerkt op de kunstmestafdeling. Dan lijkt de claxon van de rijdende groentewinkel het gesprek in Dalen te verstoren, maar dochter Geesje gaat al snel gewapend met briefje naar de voordeur. ,,Het gaat maar om een paar dingen”, legt Geertje uit.

Willem en Geertje Sibon kregen drie kinderen en hebben vier kleinkinderen. Zij vieren de mijlpaal in De Baander met een gezellig samenzijn voor familie, vrienden en buren. ,,We gaan er ook lekker eten met de kinderen en kleinkinderen.”

En zo is de cirkel rond voor het echtpaar, want de eerste ontmoeting tijdens het dansen was exact op de plek waar nu De Baander is gevestigd in hartje Dalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden