Coevorden draagt nog eens drie molens over aan Drents Landschap: 'Als ze maar blijven draaien'

Overdacht van Molen De Hoop in Wachtum: wethouder Jeroen Huizing en Drents Landschap-directeur Sonja van der Meer. Foto: Gemeente Coevorden

De molens De Arend in Coevorden, De Albertina in Noord-Sleen en De Hoop in Wachtum vallen voortaan onder beheer van het Drents Landschap.

De Jantina Helling in Aalden en de Bente in Dalen zijn al overgedragen. De laatste twee molens De Jan Pol in Dalen en De Hoop in Sleen worden later dit jaar overgedragen.

Bij de overdracht van de molen in Wachtum waren mensen van het Drents Landschap, de gemeente Coevorden, Plaatselijk Belang Wachtum en de molenaars Marijn Sijbon, Vincent Mepschen van De Arend en De Bente en Kars Kuipers van De Albertina aanwezig. Zij namen ook molenaar Bob Duste van De Hoop in Wachtum waar.

Bordje en folder voor iedere molen

Wethouder Jeroen Huizing en directeur Sonja van der Meer van het Drents Landschap bevestigden een bordje aan de molen in Wachtum. Alle betrokken molens krijgen zo’n bordje. Ook wordt voor iedere molen een folder gemaakt.

,,In gesprekken met molenaars en de vrijwilligers daarom heen hoor je de mooiste verhalen, zegt Van der Meer. ,,Wij nemen hen voor wat het beheer betreft de zorg uit handen, maar het zijn en blijven hun molens. Ze blijven gelukkig wel staan.”

‘Met een gerust hart’

“Bij iedereen die is betrokken bij een molen zie en hoor je de liefde die ze ervoor hebben”, zegt Huizing. ,,We laten de molens met een gerust hart los, als ze maar blijven draaien.”

menu