Coevorden viert in april 2021 alsnog 75 jaar vrijheid

Reünieorkest Artillerie Trompetterkorps in 2018 te Coevorden. Foto: Arjan Woltersom

De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat 75 jaar vrijheid in april niet gevierd kon worden in de gemeente Coevorden. De festiviteiten staan begin april volgend jaar alsnog op het menu.

Dan start de Drentse Maand van de Vrijheid in de vestingstad Coevorden. Dat kwamen de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden samen overeen.

Volgend jaar wordt één dag feest gevierd, daar waar het eerder dit jaar de bedoeling was om twee dagen festiviteiten te houden. Zeker is de komst van een defilé op paasmaandag 5 april, dat bestaat uit in elk geval Keep Them Rolling (KTR), een vijftal reünieorkesten, vertegenwoordigers van Defensie en zogeheten re-enactors. Namens KTR komen er jeeps, vrachtwagens, motoren en mogelijk ook tanks naar Coevorden. Ook wordt er herdacht.

Garnizoensstad

Zeker is verder dat de stichting Garnizoensstad Coevorden een deel van het programma vult. Het logo voor de viering, de vlaggen en andere zaken die al gereed waren voor de aanvankelijke viering, kunnen in 2021 alsnog worden gebruikt, weet gemeentelijk woordvoerster Liesbeth Mennink. Volgens haar werken de gemeente, provincie Drenthe en stichting Garnizoensstad het programma na de zomer verder uit.

,,Wat we zeker weten is dat de opzet van 5 april 2021 vergelijkbaar zal zijn met het afgelaste programma van 4 april dit jaar”, zegt Mennink. ,,Mogelijk komen er nog activiteiten bij, maar dat hangt ook van andere organisaties af. We weten nog niet hoe de herdenkingen bij Oosterhesselerbrug en Nieuwlande worden ingevuld. Dat stemmen we na de zomer onderling af. De kans bestaat zeker dat er op 6 en 7 april ook nog iets wordt georganiseerd dat in het teken staat van 75 jaar vrijheid en herdenken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden