Festival der Zoete Verleidingen verplaatst naar hemelvaartweekend 2021 (en dat weekend kiest de organisator heel bewust)

Taarten proeven tijdens Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Archieffoto: Jan Anninga

De negende editie van het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen schuift door naar het hemelvaartweekend van 2021.
Lees meer over
Coevorden
Emmen

Dat heeft organisator Anneke Boekee maandagochtend bekendgemaakt, vanwege het verbod op evenementen tot 1 september.

Aanvankelijk zou het festival van 7 tot en met 9 augustus plaatsvinden in de Sleenerhoeve. ,,Ruim negentig standhouders hadden ingeschreven, muzikanten waren gecontracteerd, flyers en posters waren gedrukt en verspreid, het hele workshop- en bakdemonstratieschema was gereed”, reageert Boekee. ,,Ik heb eerst een aantal dagen met een wezenloos gevoel op de bank gezeten, al dat werk was voor niets geweest. Alleen maar kosten en geen inkomsten, wat een afknapper.”

Inmiddels zegt zij weer goede moed te hebben. ,,Ik zie dit jaar nu maar als een sabbatical, mijn tuin is nog nooit zo mooi geweest en ik bedacht mij dat ik niet wilde wachten tot augustus 2021.”

Het hemelvaartweekend vindt volgend jaar plaats van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei. ,,Het voorjaar biedt tal van voordelen. Minder kans op extreme hitte, zoals in 2018, geen wespen en voor velen geen belemmeringen wegens vakantie.”

Nieuws

menu