Germanicus gaat alsnog door met één papiercontainer

CVV Germanicus in Coevorden. Foto: Kristian Elders

Daar waar Drostengroep Scouting Coevorden besloot om de papiercontainer niet meer te plaatsen aan de Coevorder Gramsbergerstraat, houdt voetbalvereniging Germanicus alsnog één van de twee papiercontainers in gebruik op het omvangrijke parkeerterrein aan de ‘eigen’ Sportlaan. In beide containers op sportpark De Pampert werd eind mei brand gesticht.

Aanvankelijk wilde Germanicus, dat in samenwerking met Papierhandel Jansen Recycling oud papier inzamelt, een streep zetten onder de gratis dienst voor Coevordenaren. Bij monde van clubvoorzitter van Germanicus Eddy Compagne komt de vereniging echter alsnog terug op dat voornemen.

,,We kregen veel berichten van gebruikers die oud papier maar al te graag kwijt willen”, vertelt Compagne desgevraagd. ,,Hoewel we weten dat de brandstichting alleen maar verliezers kent, gingen we met Jansen Recycling om tafel én met resultaat. Laat wel duidelijk zijn dat dit de laatste kans is. Verder hopen we dat de brengers van oud papier alles netjes houden bij de container. Wij helpen als club de mensen en hopen dat zij ons helpen door oud papier daadwerkelijk in de container te plaatsen.”

Om het aanbod te kunnen verwerken wordt de overgebleven papiercontainer voortaan meer dan eens geleegd per week.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden